Om mig

 Jag är en kreativ kvinna som gillar att fotografera allt mellan himmel och jord, framförallt människor och djur. 

Jag arbetar med en utrustning som lätt kan sättas upp i olika hemmiljöer och erbjuder fotografering antingen hemma hos Er eller hemma hos min fotoassistent Thomas i Vendelsö. 

Jag fotograferar även utomhus i befintligt ljus eller med blixt/reflexskärm och lägger ned mycket tid och omsorg på efterarbetet i Photoshop.

Kontakt

Mail: milla.thieme@gmail.com

Mobil: 0736437111
 

Välkommen att maila eller sms:a mig för tidsbokning.

Jag har alltid älskat att vara kreativ och innan jag började foto-grafera ritade/målade jag en hel del, men tyckte aldrig att jag var tillräckligt bra på det. När jag började fotografera kände jag äntligen att jag fick de resultat jag var ute efter. Det finns så mycket jag vill lära mig inom foto och det är en ren lycka varje gång jag får tillfället att utvecklas. Samma sak gäller efterarbetet i datorn. Jag kan sitta i flera dagar och redigera bilder i Photoshop. 

Jag älskar även att sjunga och är med i två körer, Joyvoice och Haninge Gospel. Det är få saker i livet som gör mig så glad och varm i hjärtat som just fotografering, bildredigering och sång. 

Jag bor tillsammans med min man Marko och vår Kinesiska Nakenhund Pepsi i ett kedjehus i Vega. Jag är uppvuxen i en villa i Vendelsö, men har sedan jag flyttade hemifrån bott i lägenhet i nästan 30 år. Jag har dock aldrig trivts att bo i lägenhet och blev därför överlycklig när jag till slut lyckades övertala min man att flytta till kedjehus. 

På gymnasiet gick jag en tvåårig estetisk/praktisk linje och mitt första jobb var som lärling på en firma som sysslade med utställningar, inredningar och skyltningar. Jag har arbetat en del med barn på barnstuga, fritids och i skola där jag ofta tog hand om den kreativa biten, så som bild/form, teater och idrott. Som ung spelade jag både fotboll och innebandy men gick senare över till gym och golf. Idag är det framförallt peomenader med hunden som är den fysiska aktiviteten i min vardag.

Jag har sedan tio år tillbaka varit hemmafru och sköter om hus och trädgård på egen hand. Min man arbetar som sjöman på Waxholmsbolaget och är oftast hemma varannan vecka.

I över 30 år hade jag en Nymfkakadua vid namn Kickan som jag älskade över allt annat. Tyvärr gick han (ja, det var en hane trots namnet) bort för snart sex år sedan och jag saknar honom enormt mycket. Tack och lov har jag/vi vår hund Pepsi som ger oss gränslöst med kärlek. Pepsi har även fått agera modell åt mig ett flertal gånger då jag kommit på en fotoidé som jag velat förverkliga och inte haft någon annan att fotografera. Därav så många bilder på henne på min hemsida. 

Min kamerautrustning (ej färdigifyllt)

- Canon EOS 5D Mark IV
- Canon 700D (som jag aldrig använder)
- Canon batterigrepp
- Canon EF 24-70/4.5L IS
- Canon 50mm
- Canon EF 70-200/2.8L IS III USM
- Canon EF 100/2.8L IS USM
- Canon 100-400mm
- Blixt med softbox
- Canon ringblixt
- Självutlösare
- Cactus V5 sändare/mottagare
- Reflexskärm

- Studiobakgrunder (15 st.)
- Studioblixt (Namn på blixten)
- Softboxar (3 st.)
- Stativ för studiobakgrunder
- Kamerastativ
- Kameraryggsäckar (3 st.)
- Kameraväskor med hjul (2 st.)
- Batterier
- Minneskort